Rozentheater Amsterdam 11 juni 2017

Zondagavond 11 juni 2017 van 20.00-23.00 uur, is in het Rozentheater aan de Rozengracht, de eerste try out van het programma ‘Blues in de Jordaan’ door The Amsterdam Blues Company. Het programma bevat voor het grootste deel werken van Willie Dixon. Willie Dixon was de grootste bluescomponist van de vorige eeuw. Hij heeft veel bekende bluesstukken geschreven en de allergrootsten hebben met hem en nummers van hem gespeeld.
Die bekende, maar ook onbekendere nummers zullen, in de bovenzaal van het Rozentheater, veranderd in een caféopstelling, door The Amsterdam Blues Company ten gehore worden gebracht.
Vanaf september tot april is dit programma elke 1e zondagmiddag van de maand in dit Rozentheater te zien.


Over Fred Cohen

The Amsterdam Blues Company Is ontstaan in 2013 deze bluesband speelt voornamelijk werken van Willie Dixon. (1 -7-1915 - 29 -1-1992) Willie Dixon is een van de grootste bluescomponisten uit de vorige eeuw. Hij was bassist, zanger en speelde gitaar. Daarnaast componeerde hij een ontelbare hoeveelheid songs. Little Red Rooster, Hoochie Coochie Man, Wang Dang Doodle, Spoonful en Seventh Son zijn daar voorbeelden van. Deze nummers zijn door vele andere bands en artiesten uitgevoerd, zoals: The Rolling Stones, Led Zeppelin, The Doors, The Cream (met Eric Clapton), Elvis Presley, Muddy Waters, BB King en Howling Wolf. Zijn muziek is divers en authentiek. De teksten zijn gevat en grappig, soms beschouwend en serieus maar altijd weer origineel en onderhoudend. Ons eerste programma hebben wij daarom geheel aan zijn repertoire gewijd. We proberen zijn muziek op eigen wijze te vertolken met behoud van de sfeer en intensiteit. Bandleden: Bart van der Putten bluesharp en background vocals, Minco Coenraad, bas en background vocals, Sander Panhuysen gitaar en vocals, Fred Cohen drums en vocals