Blues in de Jordaan

Blues nabij de Jordaan

Van september tot april speelt The Amsterdam Blues Company iedere eerste zondag van de maand  in Zaal 100 te Amsterdam.

Het programma bestaat voor het grootste deel uit werken van Willie Dixon.
Iedere maand nodigen wij een andere gast uit die voor de nodige variatie in ons repertoire zorgt. Zo krijgt ook de fan die vaker komt kijken altijd weer iets nieuws te zien en te horen.

Willie Dixon was de grootste bluescomponist van de vorige eeuw. Hij heeft veel bekende stukken geschreven en veel van zijn songs zijn ook door andere grote artiesten uitgebracht.
The Amsterdam Blues Company speelt zijn grootste hits maar ook verborgen gebleven parels, klik hier om te luisteren.

Het adres van  Zaal 100 is de Wittenstraat 100 Amsterdam-West. Inloop vanaf 14.30 uur, het programma is van 15.00- 17.30 uur.

Tot Blues nabij de Jordaan!


Over Fred Cohen

The Amsterdam Blues Company Is ontstaan in 2013 deze bluesband speelt voornamelijk werken van Willie Dixon. (1 -7-1915 - 29 -1-1992) Willie Dixon is een van de grootste bluescomponisten uit de vorige eeuw. Hij was bassist, zanger en speelde gitaar. Daarnaast componeerde hij een ontelbare hoeveelheid songs. Little Red Rooster, Hoochie Coochie Man, Wang Dang Doodle, Spoonful en Seventh Son zijn daar voorbeelden van. Deze nummers zijn door vele andere bands en artiesten uitgevoerd, zoals: The Rolling Stones, Led Zeppelin, The Doors, The Cream (met Eric Clapton), Elvis Presley, Muddy Waters, BB King en Howling Wolf. Zijn muziek is divers en authentiek. De teksten zijn gevat en grappig, soms beschouwend en serieus maar altijd weer origineel en onderhoudend. Ons eerste programma hebben wij daarom geheel aan zijn repertoire gewijd. We proberen zijn muziek op eigen wijze te vertolken met behoud van de sfeer en intensiteit. Bandleden: Bart van der Putten bluesharp en background vocals, Minco Coenraad, bas en background vocals, Sander Panhuysen gitaar en vocals, Fred Cohen drums en vocals